Чи небезпечна комп'ютерна томографія?

Чи небезпечна комп'ютерна томографія? Цим питанням пацієнти задаються найчастіше перед відвідуванням медичного центру.

Давайте розберемося, чи шкідлива комп'ютерна томографія?

КТ - інформативний і високоефективний метод діагностики, без якого вже важко уявити повноцінне сучасне обстеження як то профілактика патологій легень, суглобів, тканин, кісток та інших елементів людського організму.

Метод комп'ютерної томографії, в основі якого лежить рентгенівське випромінювання, був винайдений ще на початку століття, популяризований та осучаснений в 60-і роки минулого століття. На даний момент сучасні томографи виготовляються за технологіями, які дозволяють звести дозу рентген випромінювання до мінімуму. Наприклад, сучасний томограф виробляє значно менше шкідливого для організму людини рентген випромінювання, ніж звичайні рентген апарати в державних лікарнях. Часто, щоб зробити правильний рентген знімок з декількох сторін за допомогою звичайного рентген апарату, пацієнта опромінюють багаторазово, що абсолютно неприпустимо.

За допомогою томографа Philips Brilliance, який використовується в медцентрі «КТ Експерт» можна виконати комплексне КТ дослідження за один сеанс при мінімальному впливі випромінювання.

Якщо відповідати на питання «чи небезпечна комп'ютерна томографія», то можна дати чітку відповідь - як і будь-яке рентген випромінювання на організм людини процедура може бути небезпечна лише при недотриманні техніки безпеки, дуже частих відвідуваннях медцентру без явної необхідності, при додаткових супутніх факторах. Однак, як вже було сказано вище – томограф, який використовується в нашому медцентрі має мінімальне променеве навантаження.

Не рекомендується робити КТ вагітним дівчатам в перший триместр вагітності, тому що вплив рентген випромінювання на дитину до кінця не вивчений.

Протипоказання до проведення КТ - читайте в нашій статті

У нашому медцентрі працюють професіонали своєї справи - лікарі-рентгенологи тільки вищої категорії. Ви можете бути впевнені - процедура КТ буде проведена максимально якісно, ​​а висновок доктора після процедури буде описаний грамотно і обгрунтовано.

Результат обстеження в нашому медцентрі Ви можете отримати як у вигляді знімків так і в цифровому вигляді на CD диску, флешці або по електронній пошті.

Записатися на безпечну процедуру комп'ютерної томографії в медцентр «КТ Експерт» можна за телефонами:

+380668206211
+380972402363
+380633105261