Протипоказання до комп'ютерної томографії

Багатьох пацієнтів турбує питання, які протипоказання до процедур комп'ютерної томографії? Фахівці медцентру «КТ Експерт» із задоволенням дадуть відповідь на це питання.

Хоч комп'ютерна томографія практично не має явних протипоказань при нормальному здоров'ї пацієнта, перше, що необхідно зробити, як і перед проведенням будь-якої медичної або діагностичної процедури - порадитися зі своїм лікарем. Він зможе точно сказати які у Вас протипоказання до тієї чи іншої процедури.

Які існують загальні протипоказання для комп'ютерної томографії:

1. Найголовнішим протипоказанням для КТ є вагітність в перший триместр. Вплив рентген випромінювання на дитину при такому ранньому строку вагітності до кінця не вивчено. Це не означає що проведення процедури небезпечно як і не означає і повну безпеку такого дослідження. Тільки в разі якщо стан пацієнтки важкий і загрожує життю матері і плоду, коли необхідно термінове дослідження і цим, як виключення, можна знехтувати.

2. Контрастна речовина. Для деяких видів КТ досліджень потрібно введення даної речовини. Процедура безболісна, а сама речовина виводиться природним шляхом протягом доби. Однак, пацієнту необхідно переконатися, що у нього немає алергії на йодовмісні препарати а також немає хвороб нирок.

3. Неможливість пацієнта знаходитись в одному положенні тривалий час (наприклад, при гострому перебігу хвороби).

Скоріше не у вигляді протипоказання, а підвищеної уваги вимагає занадто велика вага пацієнта - не кожен томограф розрахований на дуже повних людей. Наш томограф, наприклад, розрахований на пацієнтів вагою до 120 кг.

Чи небезпечна комп'ютерна томографія? Читайте в нашій статті.

Інших явних протипоказань для проведення комп'ютерної томографії немає, проте слід пам'ятати, що навіть невелика доза рентген випромінювання, яку випромінює томограф може впливати на організм людини, тому не рекомендується робити комп'ютерну томографію занадто часто, а тільки за рекомендацією лікаря або ж для профілактики.

Записатися на проведення комп'ютерної томографії, якщо у Вас немає протипоказань до процедури, Ви можете за телефонами:

+380668206211
+380972402363
+380633105261